fbpx
Політика

Вірі Савченко заборонили в’їзд в РФ до 31 грудня 2015 року – МЗС України

Слідом за повідомленням директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євгена Перебийноса про те, що сестрі української льотчиці Надії Савченко, Вірі Савченко, заборонили в’їзд на територію Росії, МЗС України розповсюдив офіційну заяву з більш докладною інформацією.

 Зокрема повідомляється, що Вірі Савченко було вручено повідомлення про заборону в’їзду в Росію до 31 грудня чинного року під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту «Домодєдово». Відповідне повідомлення було вручено на підставі ст. 27 Федерального закону «Про порядок виїзду з РФ і в’їзду в РФ» (з метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту населення).

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому наголошується, що Віра Савченко прибула в Москву разом з українським адвокатом своєї сестри для організації зустрічі з Надією.

 «Присутні в аеропорту співробітники посольства України надали нашій співвітчизниці відповідне сприяння у поверненні на Батьківщину і отримали від неї речі для подальшої передачі Надії Савченко», – йдеться в повідомленні МЗС України.

 Водночас, адвокат Надії Савченко залишився в Москві. Він планує провести зустріч в Слідчому комітеті РФ, а також відвідати Надію Савченко в СІЗО.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Вважаємо такий крок російської сторони повністю безпідставним і спрямованим на подальше надання тиску на незаконно утримувану Надію Савченко шляхом грубих і демонстративних порушень її процесуальних прав, зневаги загальнолюдських потреб», – заявили в МЗС України, коментуючи рішення заборонити в’їзд до Росії Вірі Савченко.

 Також у відомстві додали, що посольство України в Росії направить російській стороні ноту відповідного змісту.

Читайте також: