fbpx
Політика

Україна постачатиме газ і електроенергію на окуповані території Донбасу

Україна постачатиме газ і електроенергію на території Донбасу, що не контролюються українською владою. Про це під час засідання уряду сказав прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент УНН.

 А. Яценюк зазначив, що існують різні думки з питання поставок газу та електроенергії на тимчасово неконтрольовані території, проте відзначив, що позиція уряду полягає в тому, що там перебувають українські громадяни.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Там наші громадяни і уряд не дасть цим людям замерзнути. Це призведе до гуманітарної катастрофи", – зазначив глава уряду.

 Він також запевнив, що постачання газу продовжуватимуться. "Ми будемо поставляти туди газ і електроенергію, але, я при цьому відразу офіційно заявляю, як тільки ми відновимо контроль над відповідними територіями, то і сума коштів, накопичена в уряді для виплат соціальних пільг і субсидій буде зменшена на вартість електроенергії та газу, яку ми зараз постачаємо на територію Донецької та Луганської областей, яка тимчасово не контролюється центральною владою. Думаю, що це справедливо", – зазначив прем’єр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: