fbpx
Політика

Глава МЗС Грузії Майя Панджікідзе подала у відставку

Як стало відомо, міністр закордонних справ Грузії Майя Панджікідзе в середу на брифінгу оголосила журналістам про свою відставку. Разом з Панджікідзе свої пости покинули її заступники Давид Залкаліані, Тамар Беручашвілі, Леван Гургенідзе і Давид Джалаганія.

Слід зазначити, що Майя Панджікідзе відома як член партії "Вільні демократи", лідером якої є  міністр оборони Грузії Іраклій Аласанія, що пішов у відставку в минулий вівторок.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Нагадаємо, 4 листопада прем’єр – міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі прийняв рішення відправити у відставку міністра оборони країни Іраклія Аласанію. Глава уряду Грузії заявив, що це рішення було прийнято у зв’язку з тим, що Аласанія намагався політизувати розслідування про корупцію в Міноборони.

Відразу ж після цього міністр з євроінтеграції Алексі Петріашвілі, що також знаходиться в команді Аласанія, зробив заяву про свою відставку. Місцеві спостерігачі не виключають і того, що пост міністра юстиції покине Тея Цулукіані, яка також є членом партії "Вільні демократи".

Читайте також: