fbpx
Політика

Україна не брала участі в оформленні так званого «гуманітарного конвою» з РФ, – РНБО

Українська міжвідомча група, яка тимчасово дислокується в пункті пропуску "Донецьк" (Росія), не приймала участі в оформленні вантажу з чергового «гуманітарного конвою», що прямує з Російської федерації на Донбас. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві сказав керівник Інформаційно – аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

 «2 листопада з 6:30 до 6:55 російська сторона, порушуючи міжнародні домовленості в пункті пропуску «Донецьк» Російської федерації здійснила переміщення в Україну 32 автомобілів чергового так званого «гуманітарного конвою». Українська міжвідомча група, яка тимчасово перебуває в пункті пропуску «Донецьк» участі в оформленні вантажу не приймала, оскільки офіційних повідомлень від російської сторони про намір надати гуманітарний вантаж не надходило», – сказав Лисенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомляв УНІАН, до цього Росія вже чотири рази відправляла «гуманітарні конвої» на Донбас. Російські вантажівки перетинали кордон без згоди української влади і без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

 За даними РНБО України, російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись в РФ, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також на цих «КАМАЗах» в Росію вивозили тіла убитих в Україні російських солдат.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Джерело: УНІАН

Читайте також: