fbpx
Політика

Депутат Доній запропонував прирівняти зарплату чиновників до середньої зарплати в країні

Народний депутат Верховної Ради Олександр Доній заявив, що уряду України слід скоротити апетити олігархів і зробити зарплати чиновників співвідносними з середньою зарплатою в країні. Про це парламентарій написав у своєму Facebook.

"Державному політику слід розуміти проблему в цілому, а не тільки сегмент, що стосується його безпосередньо. В кожному селі мене пенсіонерки питали: "А як прожити на одну тисячу пенсії?". У кожній школі питали: "А як прожити на півтори тисячі зарплати вчителю?". Проблема України – неадекватно низькі зарплати і пенсії переважної більшості громадян", – написав Доній.

 Він нагадав, що "замороження" зарплат і пенсій для народу було першим же проханням уряду Яценюка після перемоги Майдану. "І Верховна Рада за це проголосувала. Здуру. Тепер можна писати, що "здуру", тому заморожування зарплати і пенсії представлялося Яценюком як необхідна умова для економічної реформи. Економічної реформи за півроку народ так і не дочекався", – вважає депутат.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Він також зазначив, що уряд "заморожуючи" зарплати і пенсії, не повідомив населенню, що співвідношення гривні до долара в подальшому буде не 1 до 8, а 1 до 13, що означає, що за ту ж гривню, українець зможе купити в півтора рази менше товарів, ніж взимку.

"І якби при цьому коштів не було в бюджеті, але це неправда, тому що кошти є, тільки вони витрачаються на олігархат. На тлі збідніння населення відбувається збагачення олігархічних груп, наближених до влади, як "старих" олігархів, так і "нових", типу – "майданівських"", – зазначив Доній. На його переконання, політикам необхідно збільшити зарплати для соціально незахищених верств населення та "середнього класу".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Тому, нормальний політик повинен ставити питання про збільшення плати і пенсій для соціально незахищених верств населення та " середнього " ​​класу. І ось після цього можна говорити лише про збільшення зарплати для чиновників ( в тому числі – і депутатів ), тому зарплата чиновників повинна бути прив’язана до середньої зарплати в державі ", – написав депутат.

Читайте також: