fbpx
Політика

МЗС України запропонував Польщі скасувати візи для жителів Львівської області

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі телеканалу БТБ повідомила, що Міністерство внутрішніх справ України почало переговори про розширення малої прикордонної зони з Польщею, жителям якої не будуть потрібні візи, з 30 кілометрів до 50.

«Я нещодавно зустрічалася з послом Польщі в Україні, і ми з ним говорили про те, що ми підійшли до того моменту, коли можна було б збільшити малу прикордонну зону, в якій громадяни могли б подорожувати без віз на таку ж відстань до Польщі. Це зараз 30 – кілометрова зона вздовж кордону. Говориться про те, щоб збільшити її до 50 кілометрів. Тоді громадяни, які проживають у Львові, зможуть без віз подорожувати до Польщі», – заявила Зеркаль.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За її словами, зараз в Польщу щорічно приїжджають близько мільйона українців, і з прийняттям такого рішення ця кількість може значно збільшитися. " І також ми будемо працювати з іншими країнами, з якими у нас є угоди про малий прикордонний рух ", – додала вона.

Читайте також: