fbpx
Міжнародна економіка

Коболєв: “Терористи кажуть населенню про те, що газ вони отримують з Росії”

Бойовики на сході України поширюють брехливі чутки про те, нібито російське керівництво почало поставки газу на підконтрольні їм території, а саме в Донецьку і Луганську області. Таку заяву зробив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"У мене часто запитували останнім часом про те, чи відомо мені, що Російська Федерація почала подавати газ на території, які залишаються під контролем бойовиків? За відомостями наших фахівців, а також виходячи з даних телеметрії і тиску, можна сказати, що це не так. Кожен раз, коли я відповідав "ні" на це питання, мені було дивно – звідки люди беруть цю інформацію? Ми тільки нещодавно зрозуміли, що це звичайна пропаганда терористів, які кажуть місцевому населенню, що нібито вони постачають газ з Росії і саме Росія опалює їхні будинки. Насправді ці регіони беруть газ з України», – виступив Коболєв в ефірі програми "Шустер Live".

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Раніше прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк виступив з пропозицією перекрити газ для територій, які контролюють терористи на сході України.
 

Читайте також: