fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В ОБСЄ прокоментували вчинок М. Пореченкова

Організація з безпеки і співробітництва в Європі вважає використання російським актором Михайлом Пореченковим розпізнавальних знаків преси ганебним зловживанням безпекою журналістів. Про це говориться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи слова Дуні Міятович.

Читайте: Телеканал ICTV знімає з ефіру серіал за участю Пореченкова

В заяві зазначається, що кілька різних ЗМІ зафіксували, як 30 жовтня російський актор Пореченков, відвідуючи Донецьк, знаходився в оточенні бойовиків, стріляв з великокаліберного кулемета, одночасно будучи в шоломі, на якому чітко зображений знак преси.

"Це є прикрим і ганебним зловживанням розпізнавальними знаками преси. Це ставить журналістів в зонах конфлікту в серйозну небезпеку і шкодить всім зусиллям, які були зроблені для захисту представників медіа", – йдеться в заяві.

При цьому наголошується, що безпека журналістів має важливе значення, і таким чином наявність розпізнавальних знаків преси служить однією з небагатьох заходів, за допомогою якого можна забезпечити безпеку в зонах конфліктів.

Як повідомляв УНІАН, в Інтернеті з’явився відеоролик, в якому Пореченков з позицій бойовиків стріляв у напрямку українських військових в аеропорту Донецька.

СБУ і МВС відкрили кримінальні провадження проти Пореченкова за участь у терористичній діяльності так званої «ДНР» (за ст. 258-3 ККУ) і за участь у складі воєнізованих або збройних формувань у нападі на громадян (ст. 260 ч. 4 ).

Також СБУ в рамках кримінального провадження проти Пореченкова перевіряє інформацію про розстріл ним мирних жителів Донецька.

Джерело: УНІАН

Читайте також: