fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на Східному фронті вкрай складна – Ляшко

Як зазначає лідер Радикальної партії Олег Ляшко, ситуація на Східному фронті надзвичайно складна, незважаючи на видиме затишшя. Він нагадав, що 2 листопада російські окупанти збираються провести так звані вибори керівництва «ДНР» і «ЛНР», а Кремль, у свою чергу, заявив уже про готовність їх визнати.

 При цьому Олег Ляшко звернув увагу на те, що відповідно до закону про особливий статус Донбасу, вибори місцевих органів влади на окупованих територіях повинні відбутися 7 грудня. За його словами, він голосував проти цього закону і вважає, що його слід скасувати, оскільки час показав, що закон не діє і не зупиняє окупантів.

 Посилаючись на дані розвідки, Олег Ляшко повідомив, що з російської території на окуповані території України за останній час зайшло багато техніки і живої сили.

 «У наших військових на передовій, з якими я підтримую постійний зв’язок, немає ніяких сумнівів, що найближчим часом, можливо, одразу після 2 листопада, російські окупанти перейдуть в наступ. Ймовірний напрямок їх наступу – Маріуполь, Щастя, Лисичанськ, інші міста. Сепаратисти проголосили так звану конституцію «ЛНР», дія якої поширюється на всю територію Луганщини. Отже, у ворога – план захоплення всієї області. Те ж в Донецькій області», – зазначив він.

 Таким чином, як заявив Олег Ляшко, сьогодні необхідно зосередитися на захисті держави, а не займатися розподілом посад.

Читайте також: