fbpx
Окупація Криму

Крим наводнили гастарбайтери з Вірменії та Середньої Азії, – ФМС

За інформацією міграційної служби Російської Федерації, в окупованому Криму відзначається тенденція до збільшення кількості трудових мігрантів з Вірменії, Молдови, Азербайджану та країн Середньої Азії. Зокрема, представники Федеральної міграційної служби РФ відзначають «ускладнення міграційної обстановки в Криму унаслідок збільшення кількості іноземних громадян, що в’їжджають на територію півострова». Як стверджують в ФМС, в Крим в’їжджають і переселенці зі східних областей України.

«Поряд з цим, останнім часом значно виросла кількість звернень громадян по лінії отримання громадянства, РВП, посвідки на проживання і постановки на міграційний облік», – сказали представники міграційної служби.

У зв’язку із збільшенням кількості мігрантів, в окупованому Криму збираються збільшити кількість співробітників в місцевих органах ФМС. Проте працювати в ФМС будуть не колишні співробітники паспортних столів, а приїжджі фахівці з Російської Федерації. Стало відомо, що відомством було прийнято рішення «про збільшення штатної чисельності управління ФМС РФ по республіці Крим і Севастополю на 300 одиниць за рахунок скорочення штатної чисельності ряду територіальних органів ФМС».

Після цього в міграційному відомстві натякнули, що на сьогоднішній день кримські фахівці недостатньо кваліфіковані. Саме тому на роботу в окупований Крим ФМС відряджає працівників територіальних органів міграційної служби.

«З урахуванням складної міграційної обстановки однією з головних завдань є укомплектування територіальних органів в Криму досвідченими і кваліфікованими кадрами», – пояснили в ФМС.

Читайте також: