fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики організовують російським ЗМІ «тури» до 32-го блокпосту – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, бойовики почали організовувати для російських журналістів «інформаційні тури» до колишнього блокпосту № 32, який був залишений українськими військовослужбовцями. За його словами, там терористи демонструють залишки української бронетехніки і нібито місця поховання загиблих українських солдат.

 Також він повідомив про те, що російське командування строго наказало представникам Збройних сил РФ і підрозділам бойовиків «ДНР» дотримуватись заходів маскування. Зокрема, були заборонені всі переговори щодо відкритих каналів зв’язку, що містять інформацію про діяльність і пересування підрозділів. Крім того, запропоновано проводити пересування та здійснення маршів або в темний час доби, або в сутінках. При цьому терористи і російські військовослужбовці незадоволені цим указом.

 Тим часом, за словами Дмитра Тимчука, в підконтрольних «ЛНР» населених пунктах розпочався прийом платежів від населення за електроенергію, газ та воду. Частина коштів надходить терористичним формуванням, в той час як офіційна Україна нічого з цих сум не отримує.

Читайте також: