fbpx
Політика

В Україні люстрували 222 чиновники, – Мін’юст

На офіційному сайті Міністерства юстиції України станом на 12:00 29 жовтня оприлюднено прізвища 222- х звільнених чиновників. У списку люстрованих чиновників, які були внесені в реєстр Мінюстиції України у вівторок, більшу частину складають офіцери Служби безпеки.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України на своєму сайті запустило реєстр люстрованих чиновників. Відтепер кожен бажаючий зможе простежити на сайті Мін’юсту прізвища тих чиновників, які були звільнені з державної служби в Україні за те, що вони не відповідають вимогам закону «Про очищення влади». Відповідно до закону, під люстрацію потраплять правоохоронці, прокурори і судді, які відкривали судові виробництва і здійснювали незаконні затримання проти учасників Євромайдану, а також соратники терористів на сході України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Варто відзначити, що станом на 25 жовтня поточного року чисельний склад Служби безпеки України був скорочений з 33 050 до 25 583 співробітників.

Читайте також: