fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В районі Донецька розгорнута «зведена бригада» російсько-терористичних військ – Тимчук

Представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомив про те, що за минулу добу російсько – терористичні війська обстріляли позиції українських силовиків близько 30 разів. При цьому він зазначив, що найбільш активно сили противника діяли на донецькому і дебальцевському напрямках.

 «6 раз були обстріляні українські позиції в аеропорту в Донецьку, 4 рази наносилися вогневі удари по опорному пункту поблизу н.п. Чорнухине, 3 рази відкривався вогонь по позиціях сил АТО в околицях Павлопіля. Також зафіксовані обстріли українських військ в районі н.п. Нікішине, Малоорлівка, Миколаївка, Гранітне, Майорське, Міус, Золоте, Гнутове», – додав Дмитро Тимчук.

 Разом з тим, він звернув увагу на те, що в районі Донецька була розгорнута «зведена бригада» російсько-терористичних військ. За його словами, основа «бригади» – доукомплектований батальйон «Оплот» і кілька дрібних терористичних груп. Також він додав, що дана бригада оснащена десятками одиниць бронетехніки і до 30 одиниць артсистем.

 Крім того, Дмитро Тимчук розповів про те, що були зафіксовані випадки проникнення диверсійно – розвідувальних груп терористів в райони, контрольовані українськими військами, за окружною дорогою Донецька.

 «Також в Донецьку зафіксовані мобільні групи російських військ, що діють без взаємодії з терористичними угрупованнями. «Координуючий центр» російських ДРГ знаходиться на східній околиці Донецька. Раніше відзначалася перекидання в цей район командно – штабних машин (КШМ) військ РФ з району Тореза», – констатував він.

Читайте також: