fbpx
Політика

“Самопоміч” готова приступити до переговорів про створення коаліції

Політична партія «Об’єднання "Самопоміч"» висловила готовність приступити до переговорів з формування коаліції в новому українському парламенті. Відповідна заява з’явилося сьогодні, 29 жовтня, на офіційному сайті партії.

«Самопоміч» закликає також і інші українські політичні сили, що пройшли до парламенту, приступити до переговорів щодо створення коаліції.

«Самопоміч» на даний момент вже визначила своїх делегатів для переговорів про створення коаліції», – прокоментували ситуацію в політичній силі.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Крім цього, в заяві також було озвучено основні принципи, за якими має формуватися коаліція, а також принципи, яких дотримуватиметься «Самопоміч» під час переговорів:

– Конституційність;

– Публічність;

– Рівність учасників коаліції;

– Відповідальність.

В «Самопомочі» наполегливо підкреслили, що текст коаліційної угоди зобов’язаний бути продуктом всіх учасників коаліції.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«Завдання коаліції – формування нового уряду України та визначення пріоритетів його діяльності. Прем’єр – міністр повинен нести персональну відповідальність за формування уряду і його діяльність в майбутньому», – підкреслили в «Самопомочі».

Читайте також: