fbpx
Політика

«Батьківщина» готова приєднатися до коаліції – Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про те, що її партія готова приєднатися до нової парламентської коаліції.

 «Після Революції гідності наше спільне завдання – побудувати Країну гідності. Партія «Батьківщина» готова до участі в коаліції демократичних сил у новообраній Верховній Раді. Наша позиція: коаліція потрібна швидко, вона повинна ґрунтуватися на твердих принципах і вона повинна об’єднати всі 5 демократичних партій, обраних до парламенту», – йдеться в її заяві.

 Також Юлія Тимошенко сказала, що, на її думку, уряд необхідно формувати на основі професіоналізму, а не партійних квот. При цьому вона підкреслила, що «Батьківщина» не ставить ніяких умов щодо отримання міністерських портфелів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Але ми наполягаємо на підтримці наших пріоритетів розвитку країни. Їх чотири: мир, Європейський союз, НАТО і реальні реформи», – сказала Юлія Тимошенко.

 Крім того, лідер «Батьківщини» перерахувала рішення, які партія пропонує першим ділом прийняти в парламенті:

  1.      Зняти недоторканність з усіх чиновників, суддів і народних депутатів в продовження системної люстрації;
  2.      Скасувати позаблоковий статус України як перший крок для вступу в НАТО;
  3.      Провести справжню, а не декларативну зачистку корупції з урахуванням розроблених нашою командою законопроектів.
Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами Юлії Тимошенко, проект Коаліційної угоди крім стратегічних пріоритетів також повинен зафіксувати чіткий антикризовий план на найближчу зиму, який забезпечить:

  •      Тепло в будинках, школах, дитсадках і лікарнях;
  •      Своєчасну виплату зарплат, пенсій та інших соціальних видатків;
  •      Стабільність гривні.

 «Ми переконані, що альтернативи створенню Коаліції демократичних сил у новій Раді немає. Партія «Батьківщина» завжди виступала за єдність демократичних сил. Зараз історичний шанс і вирішальний момент. На зміну країні корупції і безправ’я ми повинні побудувати країну гідності, добробуту і справедливості», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: