fbpx
Політика

Андрій Парубій прибув до Луцька, щоб «розібратися» з переможцем виборів на окрузі № 22

Один з лідерів «Народного фронту» Андрій Парубій прибув до Луцька, щоб «розібратися» з переможцем виборів на окрузі № 22. За даними ЦВК, тут з відривом в 28 голосів переміг командир підрозділу батальйону «Айдар», активіст Самооборони Майдану Ігор Лапін. Однак окружна виборча комісія відмовилася затверджувати протоколи підписами. Члени ОВК посилаються на те, що нібито в протоколі однієї з ДВК була виявлена ​​помилка. Але замість того, щоб відправити членів комісії назад на дільницю уточнювати цифри, голова ОВК Юлія Гринчук оголосила перерву до 19:00, що прямо суперечить нормі закону про безперервність засідання ОВК.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Розібратися в ситуації на Волинь прибув Андрій Парубій разом із заступником міністра внутрішніх справ Миколою Величковичем та заступником начальника СБУ Андрієм Нерусом.

«Наша тривога полягає в тому, що занадто довго йде оформлення кінцевого протоколу результатів на мажоритарному окрузі в Луцьку. Наш штаб має на руках всі мокрі протоколи, за якими з невеликим відривом переміг представник «Народного фронту», боєць Самооборони, командир легендарної роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін. Переміг дійсно небагато, але для виборчого процесу це не має значення. Дивним чином ОВК дуже довго не могла занести на сайт ЦВК 5 останніх протоколів, за якими перемагав Ігор», – розповів на прес – конференції в Луцьку Андрій Парубій.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Також він повідомив, що напередодні в телефонному режимі поспілкувався з Юлією Гринчук і нагадав їй про кримінальну відповідальність за фальсифікацію виборів. Та сказала, що найближчим часом відбудеться засідання ОВК, яка має зробити технічну функцію – дати для ДВК протокол, в який вона повинна внести поправки і тут же його повернути ОВК. Після цього ОВК оприлюднить офіційний результат по «мажоритарці» в Луцьку. Однак цей процес досі затягується.

Читайте також: