fbpx
Новини світу

В Чехії збільшилася кількість російських шпигунів

Служба безпеки Чехії повідомляє про «високу кількість шпигунів» серед співробітників посольства Російської Федерації. Про це стало відомо з щорічної доповіді контррозвідки Чехії.

«Розвідники працюють в Чехії під прикриттям дипломатичного персоналу в китайському і російському посольствах. У випадку з російською дипломатичною місією в 2013 році зафіксовано надзвичайно велику кількість співробітників розвідки. Кількість шпигунів в Чехії істотно збільшується за рахунок тих, хто в’їжджає в Чехію поодинці під виглядом туристів, бізнесменів та науковців», – наголошується в звіті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

В Чехії повідомляють, що співробітники зарубіжних розвідувальних служб також приїжджали як туристи, академіки, бізнесмени або експерти.

«Російські спецслужби намагалися використовувати прихований і відкритий громадський і політичний вплив, а також вплив на ЗМІ для просування російських інтересів в Чеській Республіці», – сказано в доповіді.

Читайте також: