fbpx
Політика

Сенатори США закликали почати поставки зброї Україні

Американські сенатори Бен Кардін та Роб Портман у виданні USA Today опублікували статтю, в якій закликали Сполучені Штати в обов’язковому порядку надати Україні оборонну зброю для захисту від "російської агресії".

"Україні потрібна наша підтримка, – йдеться в статті. – Якщо США не нададуть військову допомогу, то ніхто інший цього не зробить". На думку сенаторів, що "Росія активно прагне перешкодити Україні реалізувати своє прагнення до більш вільного і гідного майбутнього"​​. Парламентарії звертають увагу на те, що незважаючи на угоду про припинення вогню з ополченцями, досягнуту місяць тому, представники невизнаних республік регулярно порушували цю угоду, і з моменту вступу його в силу сотні українських військовослужбовців вже загинули в боях.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Сенатори ще в липні призвали США надати збройним силам України оборонну зброю, яка необхідна Києву "для охорони кордонів, захисту суверенітету та збереження верховенства закону".

"США сприяли наданню Україні важливих гарантій за позиками та допомагали їй отримати позики від МВФ та ЄС. Однак настільки важливі для країни політичні й економічні реформи, здійсненню якої ці позики покликані сприяти, неможливі, якщо Україна не зможе зберегти свою територіальну цілісність, і якщо українці житимуть під постійною загрозою нападу. Незважаючи на те, що зобов’язання США поставляти Україні більшу кількість нелетальної допомоги являє собою позитивний крок, ми сподіваємося, що оборонні військові засоби скоро потраплять до тих, кому вони потрібні", – підкреслюють сенатори Кардін та Портман.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами сенаторів, США не можуть дозволити Росії "диктувати майбутнє східної України".

Читайте також: