fbpx
Економіка

Прибалтика активізує від’єднання електромереж від РФ

Керівництво країн Балтії має намір активізувати від’єднання своїх електромереж від Російської Федерації з метою «забезпечення безпеки енергетичного сектору». Про такі наміри сторони повідомили під час зустрічі голів комісій у справах Європейського союзу парламентів Балтійських країн і Польщі. Про результати зустрічі передає прес – служба естонського парламенту.

«Від’єднання балтійських електромереж від Російської Федерації вже розпочато. В серпні Європейській комісії було представлено клопотання про фінансування третього електричного з’єднання між Латвією і Естонією, яке має бути побудовано вже до 2020 року. Крім цього, необхідно три електричних з’єднання між Польщею і Литвою», – заявив Калле Паллінг, голова комісії у справах Європейського союзу.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Крім того, на минулій зустрічі сторони обговорили і необхідність розвитку єдиного ринку природного газу. Як позитивний аспект представники держав виділили відкриття терміналу в Клайпеді (Литва), який зможе приймати природний газ. Зазначимо, що офіційне відкриття газового терміналу заплановано на наступний понеділок.

В результаті сторони дійшли висновку, що завдяки газовому терміналу знизиться залежність балтійського регіону від монополіста в газовому секторі в особі «Газпрому».

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Крім того, на зустрічі сторони обговорили відносини між Європейським союзом і Російською Федерацією, а також поговорили про ситуацію в Україні.

Як відомо, Польща і країни Балтії активно виступають за посилення санкцій проти РФ.

Читайте також: