Жителі Криму зможуть отримати шенген тільки в Києві, – посольство Німеччини

Візи до країн Шенгенської угоди жителі окупованого Криму, які отримали російські закордонні паспорти, зможуть оформити тільки в столиці України. Про це повідомили в посольстві Німеччини в Києві.

Таким чином, німецька сторона попередила жителів окупованого півострова про те, що тільки візові центри на території України і українське консульство мають право приймати заяви від резидентів АР Крим.

«Це стосується заявників, місцем проживання яких є територія АР Крим, незалежно від того, чи мають вони український закордонний паспорт або паспорт виданий на законних підставах третьою країною», – наголошується на сайті німецького дипломатичного представництва.

Related Post

Про ситуацію з видачею шенгенських віз жителям Криму розповів і прес – секретар представництва ЄС в Російській Федерації Сорен Ліборіус. За його словами, позиція офіційного Брюсселя в питанні видачі віз жителям Криму країнами Шенгенської угоди не змінювалася.

«Європейський союз не визнає нелегальну анексію Криму Російською Федерацією і продовжує вважати півострів українською територією. Саме тому від тих осіб, які постійно проживають на території Криму, очікують подачі заяв на шенгенські візи в консульствах країн Шенгенської угоди на материковій частині України», – пояснив Сорен Ліборіус.

Він підкреслив, що представництво ЄС відповідає за позицію тих країн, які входять в Шенгенську угоду. Дипломат пояснив, що у Великобританії, що не входить до Шенгену, маються свої візові процедури.

Як відомо, 22 жовтня 2014 року в Сімферополі відкрився перший на території окупованого Криму центр видачі російських закордонних паспортів.

Leave a Comment