fbpx
Політика

Янукович перебрався до Криму завдяки Путіну

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія допомогла Віктору Януковичу перебратися до Криму, щоб уникнути переслідування з боку опозиції. Про це він розповів в рамках засідання клубу "Валдай", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Не буду приховувати, ми допомогли йому (Януковичу) перебратися до Криму і він повинен був там ще перебувати протягом декількох днів, в Криму, на той період Крим був частиною України", – розповів Путін, згадуючи на прохання учасників зустрічі події тих днів, коли в Києві почалася ключова фаза кризи.

Коротко переказуючи історію розвитку української кризи, Путін нагадав, що "21 числа в Києві були підписані відомі документи між президентом Януковичем і опозицією", під якими три міністри закордонних справ європейських держав поставили свої підписи як гаранти їх виконання. За словами Путіна, в той же вечір відбулася його телефонна розмова з Бараком Обамою, який взяв на себе зобов’язання сприяти виконанню цих домовленостей. В той же день Янукович також по телефону повідомив Путіну про свій намір покинути Київ і поїхати до Харкова на конференцію.

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

"Не приховую, я висловив певну стурбованість: чи варто в такій ситуації залишати столицю? Він відповів, що вважає за можливе, оскільки є документ, підписаний з опозицією, і міністри закордонних справ європейських країн виступили гарантами виконання цієї домовленості, – розповів Путін. – Не приховую, я йому відповів, що я сумніваюся, що все буде так добре, але це – його справа".

Читайте також:  На Закарпатті московські попи відкрито працюють на рф та підривають обороноздатність держави

При цьому російський президент порадив не виводити сили правопорядку з Києва. Однак Янукович все одно поїхав і дав команду вивести міліцію з Києва. "Красень теж! Наступного дня, незважаючи на всі наші розмови телефонні, незважаючи на підписи міністрів закордонних справ, як тільки Янукович залишив Київ, відбулося захоплення його адміністрації та будівлі уряду, збройним шляхом", – констатував Путін.

Джерело: УНН

Читайте також: