fbpx
Політика

Парламентські вибори 2014. Український політолог вважає, що найбільш цікавими для виборців могли б стати дебати Ляшка і Яценюка

Відомий в Україні політолог Володимир Цибулько, оцінюючи ефективність проведення дебатів на українському телебаченні, заявив, що найцікавішими для виборців могли стати дебати між Олегом Ляшком і Арсенієм Яценюком.

На думку політолога, діючі дебати обмежені рамками закону, і тому їх проводять юридично правильно, однак, зважаючи на конкуренцію змістів, вони не є привабливими. Виходячи з цього, вважає Цибулько, щоб дебати між політиками стали для виборця більш інформативними і цікавими, їх необхідно влаштовувати на комерційних каналах, а опонентів потрібно підбирати приблизно з однаковою політичною вагою.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Дебатувати повинні політики, які мають відмінне бачення вирішення головних суспільно – політичних проблем, у них на виборах прогнозується приблизно рівний результат, і у цих людей приблизно схожі політичні амбіції", – зазначив політолог. В такому випадку, виборці могли б спостерігати за жорстким аналізом ситуації і дій політиків, а самі дебати стали б більш змістовними.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Тому ми могли б побачити і жорсткий аналіз дій уряду, і дійсно змістовне й аргументоване обговорення варіантів розвитку, подальшої долі України. Рейтинг цієї передачі був би високий. А так сліпий жереб знищив інтерес і гостроту дебатів", – висловив свою думку політолог Цибулько.

Читайте також: