fbpx
Ситуація на Південному Сході України

150 тисяч українців щодня перетинає лінію розмежування на Луганщині, – губернатор

Кожен день з території Донбасу, підконтрольної терористам, на територію, підконтрольну українській владі, приїжджає 150 тисяч осіб. Більшість людей перетинають «лінію розмежування», щоб отримати пенсію. Про це розповів керівник Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль, передає «Урядовий кур’єр».

«Ми підрахували: щодня 150 тисяч людей перетинає лінію розмежування на Донбасі. Багато хто їде на підконтрольну Україні територію за пенсіями. Тисячу людей за день тільки один Сєвєродонецьк приймає для переоформлення пенсій – бойовики ж нічого не дають», – заявив Геннадій Москаль.

Як пояснив Москаль, з початку його роботи в Луганській ОДА пенсію в області переоформило близько 38 тисяч осіб. Також губернатор констатує, що зняти гроші з карток в Луганській області неможливо, – просто не вистачає коштів.

«Є закон про вільне переміщення громадян України, і ми не можемо заборонити людям з окупованої частини області приїжджати до нас за грошима, купувати продукти. Картопля у терористів – по 10 гривень за кілограм, а тут ми кожні вихідні організовуємо сільськогосподарські ярмарки та виїзні ринки», – підсумував Москаль.

Читайте також: