fbpx
Політика

Путін хоче повторити на Донбасі «кримський сценарій», – екс-глава Пентагону

Президент Російської Федерації Володимир Путін захопив український Крим за допомогою військової сили і прагне влаштувати аналогічне захоплення територій на сході України. Таку думку в інтерв’ю чеському інформаційному каналу ČT24 висловив колишній глава ЦРУ і колишній міністр оборони США Леон Панетта.

Як відомо, колишній глава Центрального розвідувального управління і колишній міністр оборони США Леон Панетта прийняв участь у міжнародній конференції «Дні США і Європейського союзу», яка відбулася в Празі. За інформацією чеських ЗМІ, в ході свого виступу на конференції Леон Панетта закликав країни Заходу надати військову допомогу Україні.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Американський чиновник сказав, що вже на самому початку «кримського конфлікту» Володимиру Путіну слід було пояснити, «що він не має права використовувати агресію для захоплення території». Леон Панетта наголосив, що на ті загрози, які направляє російський лідер не лише на адресу України, а й проти інших держав, потрібно реагувати дуже швидко. Щодо російської агресії потрібно діяти таким чином, щоб її можна було зупинити. На думку екс – глави Пентагону, дуже важливим моментом є введення Заходом серйозних санкцій щодо Російської Федерації.

«Якщо в РФ хочуть торгувати з іншими державами, економічно їм допомагати, бути членами міжнародної родини – будь ласка. Однак якщо в Російській Федерації хочуть тільки винищувати і захоплювати землі інших держав, тоді ми їх зупинимо», – заявив Леон Панетта.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Також американський чиновник вважає, що в даний момент відкрилася нова глава «Холодної війни» між Заходом і РФ. Леон Панетта зізнався, що ще недавно здавалося, що цей час вже позаду.

Раніше колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров попередив, що Володимир Путін почав вибирати собі нову мету.

Читайте також: