fbpx
Новини світу

Пан Гі Мун скасував візит до країн Африки, постраждалих від вірусу Ебола

Офіційний представник ООН Стефан Дужаррік повідомив, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун скасував поїздку країнами Західної Африки, найбільш постраждалих від лихоманки Ебола, заплановану на кінець жовтня, у зв’язку з побоюваннями дезорганізувати роботу їхніх урядів.

"Важливо дотримувати баланс між користю, яку приносять такі відрядження і дезорганізацією, яку візит генерального секретаря може внести як у діяльність місцевих підрозділів ООН, так і місцевих урядів, і без того мають багато роботи", – заявив Дужаррік.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше планувалося, що візит генсека ООН до Гвінеї, Ліберії та Сьєрра – Леоне відбудеться 31 жовтня. Ця поїздка мала продемонструвати, що страхи зараження вірусом Ебола, що ведуть до міжнародної ізоляції регіону, є надто перебільшеними. Пізніше з посиланнями на дипломатичні джерела в ООН, стало відомо, співробітники Всесвітньої організації, які повинні були супроводжувати генсека, стали отримувати повідомлення про скасування візиту.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За даними ВООЗ, від лихоманки Ебола, яка спалахнула на початку цього року в Західній Африці, загинули вже понад 4,5 тисячі людей. Випадки зараження були зареєстровані у Ліберії, Сьєрра – Леоне, Гвінеї, Нігерії і Сенегалі. Лихоманка поширюється через прямий незахищений контакт з кров’ю або виділеннями інфікованого.

Читайте також: