fbpx
Політика

«Батьківщина» зібрала понад 3 млн підписів на підтримку референдуму про вступ до НАТО, – Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила про те, що їхня партія зібрала вже більше трьох мільйонів підписів на підтримку проведення референдуму про вступ України в НАТО, і тепер вимагає від президента Петра Порошенка оголосити про проведення відповідного референдуму.

 «Наша команда зібрала 3 300 931 підпис українців за те, щоб разом з парламентськими виборами провести референдум щодо вступу України в НАТО. Так передбачено Конституцією України, і тепер слово за президентом», – підкреслила політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як вважає Юлія Тимошенко, коли Україна відмовилася від ядерної зброї, була допущена стратегічна помилка, оскільки країна не домоглася свого членства в НАТО.

 «Зараз прийшов час негайно цю помилку виправити для того, щоб зберегти стратегічний мир, щоб раз і назавжди виключити будь-яку військову агресію проти себе», – заявила вона.

 Юлія Тимошенко переконана, що референдум щодо вступу в НАТО може стати початком процесу вступу до альянсу. Як вона зазначила, згідно з останніми опитуваннями, на підтримку вступу в НАТО на референдумі готові проголосувати 64 % українців.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Як стверджує Юлія Тимошенко, вона володіє всіма аргументами, щоб переконати президента негайно почати процес проведення референдуму.

 «Якщо ми знову втратимо час і зараз негайно не почнемо наш рух до НАТО – це буде ще одна стратегічна помилка, яка в майбутньому принесе нові загрози для національної безпеки України, її суверенітету, миру і збереження наших кордонів», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: