fbpx
Політика

В РФ не чули про плани Савченко балотуватися до Верховної Ради

Глава Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадій Корнієнко прокоментував плани Надії Савченко балотуватися до Верховної Ради України. Інформацію про українську льотчицю глава Федеральної служби виконання покарань надав у відповідь на запит комітету Державної думи РФ у справах громадських об’єднань і релігійних організацій. Геннадій Корнієнко повідомив, що українська льотчиця не передавала адміністрації московського і воронезького СІЗО жодних документів, які пов’язані з участю Савченко в парламентських виборах. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс – Україна».

За словами Геннадія Корнієнка, за весь час утримання надії Надії Савченко під вартою, від неї на адресу адміністрації установ не надходило жодних заяв про бажання балотуватися у народні депутати України.

Читайте також:  Відсторонена голова сільради на Закарпатті задекларувала 70 тис. грн зарплати у місяць

Після цього глава Федеральної служби виконання покарань запевнив, що не оформлялося і інших документів, які необхідні для включення Надії Савченко в передвиборчий список українських політичних партій.

Як відомо, Надія Савченко потрапила в полон до терористів на сході України, після чого льотчиця опинилася в слідчому ізоляторі в російському місті Воронежі. Наприкінці вересня Надію Савченко вивезли з воронезького СІЗО в невідомому напрямку. Після цього слідчі підтвердили, що Надію Савченко планують відвезти на психіатричну експертизу в Москву.

Читайте також:  Розвідник рпц Антоній Севрюк приїхав до Папи Франциска захищати УПЦ

Раніше адвокат української льотчиці Надії Савченко повідомив, що його клієнтку катують. За інформацією правозахисника Надію Савченко, його клієнтку примусово позбавляють сну.

Осторонь від ситуації з Надією Савченко не залишилося Міністерство закордонних справ України, яке зажадало від Москви проведення відкритого суду над українською льотчицею.

Читайте також: