fbpx
Політика

Британія допоможе Україні повернути гроші, які вкрав у країни Янукович

У Великобританії пообіцяли надати українському керівництву допомогу в питанні про повернення вкрадених колишніми чиновниками коштів та активів. Таку заяву під час зустрічі з генеральним прокурором України Віталієм Яремою зробив британський посол Саймон Сміт. За його словами, для його держави це важливе питання.

«Ефективна протидія зловживанню службовим становищем – пріоритет для нашої держави», – прокоментував ситуацію Сміт, слова якого наводить прес – служба Генеральної прокуратури України.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім цього, британський посол запевнив, що фахівці з його держави також готові допомогти Україні в цьому питанні.

Під час зустрічі Ярема і Сміт обговорили питання реформи органів прокуратури України. За словами Яреми, даний закон вступить в силу тільки через півроку після опублікування.

«Але повноваження прокуратури з виконання функції нагляду за додержанням і застосуванням законів втратять свою силу відразу наступного дня після опублікування закону», – розповів британському послові генеральний прокурор України Віталій Ярема.

Читайте також: