fbpx
Політика

Тимошенко закликала забезпечити соцвиплати жителям окупованих територій

 Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що влада зобов’язана організувати соціальні виплати українським громадянам окупованих східних територій у прилеглих мирних населених пунктах.

 Як вона зазначила, навколо окупованих територій залишилася українська влада і люди, які знаходяться на окупованих територіях, у разі потреби могли б виїжджати за блокпости.

 «Треба розміщувати спеціальні каси, можна їх назвати навіть «польові». Такий досвід навіть був під час Другої світової війни. Треба польові каси розміщувати на кордоні з окупованими територіями і давати можливість людям або представникам цілої групи людей виїжджати, отримувати свої ресурси, пенсії, заробітні плати, і потім повертатися в свої будинки», – вважає Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За її словами, незважаючи на конфлікт на Сході України, влада зобов’язана дбати про своїх громадян на окупованих територіях.

 «Єдине, чого не можна робити – українській владі не можна відрізати окупований Донбас. Тут ми бачимо погані симптоми, українська влада практично відрізає їх від життя. Вони не отримують пенсії, вони не отримують жодних соціальних виплат і, по суті справи, їх не захищають. Так не можна», – підкреслила Тимошенко.

Читайте також: