fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи накопичують сили в районі Дебальцево – Тимчук

Представник групи «Інформаційне Опір» Дмитро Тимчук повідомив про те, що російсько – терористичні війська продовжують накопичувати сили в районі Дебальцево. Так, за його словами, в смузі Горлівка – Нікішине чисельність сил противника перевищила позначку в 3 тисячі осіб. Крім того, туди ж було перекинуто до 2/3 одиниць бронетехніки і артилерії, наявних у «ДНР».

 Разом з тим, в Луганській області закінчується ротація в підрозділах російських військ і заходи щодо відновлення боєздатності ударних груп місцевих терористичних формувань. Зокрема, в районі Станиці – Луганської здійснюється передача техніки бойовикам від росіян.

 Також Дмитро Тимчук повідомив про те, що в «ДНР» відзначається посилення конфліктів між різними угрупуваннями.

 «Керівництво «ДНР» намагається боротися з масовими фактами перестрілок між окремими групами бойовиків в ході з’ясування відносин. На нараді з цього питання т.зв. «прем’єр – міністр ДНР» Захарченко різко розкритикував керівництво окремих терористичних груп і пообіцяв вжити найжорсткіших заходів проти ініціаторів збройних зіткнень», – зазначив він.

 Крім того, за словами Тимчука, в «ДНР» за допомогою російських фахівців ГРУ ГШ було створено «підрозділ інформаційно – психологічної війни», завдання якого полягає в роботі з населенням територій, підконтрольних Києву, в першу чергу – в Луганській і Донецькій областях.

Читайте також: