fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики продовжують порушувати режим перемир’я на Донбасі, – РНБО

Бойовики продовжують порушувати встановлений режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції. Про ситуацію в зоні АТО під час сьогоднішнього брифінгу розповів Андрій Лисенко, спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО. Слова Андрія Лисенка передає агентство РБК – Україна.

«Зокрема, з установок "Град" були обстріляні позиції сил антитерористичної операції в Донецькій області біля населених пунктів Миколаївка, Тоненьке, Новобахмутівка, Юнокомунарівськ, Рідкодуб та біля села Кам’янка», – заявив спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО.

Як зазначив Андрій Лисенко, на території Луганської області терористи також обстріляли позиції сил АТО. На Луганщині обстрілів бойовиків зазнали українські військові в районі села Трьохізбенка, селища Міус і селища міського типу Донецький.

Після цього Андрій Лисенко розповів про ситуацію в районі н.п. Щастя, що в Луганській області. За його словами, сили антитерористичної операції зірвали спробу оточення бойовиками Щастя.

«У першій половині днів 19 жовтня українські військові зробили зачистку території в районі населеного пункту Сміливе в Луганській області. Завдяки таким випереджувальним діям сил АТО вдалося зупинити масований наступ терористів на блокпост в даному районі», – підкреслив Андрій Лисенко.

Спікер РНБО пояснив, що метою наступу на позиції сил АТО був прорив і захоплення плацдарму на лівому березі річки Сіверський Донець. Після цього терористи планували охопити Щастя із заходу.

На брифінгу Андрій Лисенко сказав, що найбільшу загрозу населеним пунктам Донецької та Луганської областей несуть зіткнення між бандами бойовиків.

Також стало відомо, що вдень у понеділок в Донецьку прогримів потужний вибух.

Читайте також: