fbpx
Право

Закон про особливий порядок Донбасу вступив в силу

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Луганської та Донецької областей набув чинності. Даний закон опублікували в офіційній газеті «Голос України» 18 жовтня. У законі сказано, що він вступає в силу з дня його опублікування.

Варто відзначити, що 17 жовтня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. У документі визначається тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності місцевої влади в деяких районах Луганської та Донецької областей.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Особливий порядок на Донбасі вводиться тимчасово, на 3 роки, з дня набрання законом чинності. Управління в містах, селищах і селах здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування відповідно до законодавства України. У законі сказано, що повноваження місцевих рад та посадових осіб, обраних в рамках позачергових виборів, достроково припиняються.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Додамо, що позачергові вибори депутатів районних, міських, селищних, сільських рад, сільських, міських і селищних голів в деяких районах Донецької та Луганської областей пройдуть 7 грудня 2014 року.

Раніше повідомлялося, що керівництво «ДНР» не визнає закон про особливий статус Донбасу.

Читайте також: