fbpx
Політика

Путін повинен взяти відповідальність за конфлікт на Донбасі, – посол Великобританії

Прем’єр – міністр Великобританії Девід Кемерон закликав президента Російської Федерації Володимира Путіна взяти відповідальність за ситуацію на сході України. Про це на виставці британської освіти "Бізнес по – англійськи» заявив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, коментуючи міланську зустріч лідерів європейських країн.

Посол зазначив, що за ситуацією на Донбасі Великобританія може тільки спостерігати зі сторони і давати певні поради учасникам конфлікту. І на зустрічі європейських лідерів прем’єр – міністр Великобританії Девід Кемерон дав зрозуміти російському президенту Володимиру Путіну, що саме він винен в ескалації конфлікту на сході України і повинен визнати цей факт.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Наш прем’єр сказав дуже сильний меседж: ні, Росія повинна взяти відповідальність, Росія повинна прийняти конструктивну позицію і переконати, що забере військових і зброю зі сходу України», – зазначив Саймон Сміт.

Також, додав посол, Росія повинна продемонструвати підтримку демократичних процесів в Україні, зокрема на найближчих парламентських виборах 26 жовтня і виборів 7 грудня в окремих районах Луганської та Донецької областей. Забезпечення безпеки кордону між Росією і Україною – це ще одна важлива умови деескалації конфлікту на Донбасі.

Читайте також: