fbpx
Політика

Путін дав зрозуміти, що вважає Донбас невід’ємною частиною України, – президент Ради ЄС

Президент Російської Федерації Володимир Путін у Мілані дав зрозуміти, що вважає Донбас українською територією. Таку інформацію за підсумками першого раунду переговорів в Мілані оприлюднив президент Європейської ради Херман ван Ромпей, передає «Інтерфакс – Україна».

«В ході зустрічі в спеціальному форматі, – "нормандський" плюс, – було підтверджено необхідність імплементації мінського протоколу, а також необхідність припинення вогню і проведення виборів на Донбасі. Хоча зараз є різні точки зору з цієї проблеми, і зустрічі з даного питання триватимуть, важливо підкреслити, що Володимир Путін дав чітко зрозуміти, що він не зацікавлений в замороженому конфлікті в Україні, і що Донбас є невід’ємною частиною України», – заявив Херман ван Ромпей.

Читайте також:  Відсторонена голова сільради на Закарпатті задекларувала 70 тис. грн зарплати у місяць

На зустрічі, яка в п’ятницю вранці відбулася в префектурі Мілана, також взяли участь прем’єр – міністр Великобританії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і представники ЄС, – президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, глава уряду Італії Маттео Ренці і високий представник з питань розширення і політики безпеки Європейського союзу Федеріка Могеріні.

Читайте також: