fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Керівництво «ДНР» не визнає закон про особливий статус Донбасу

Терористи з так званої «Донецької народної республіки» не збираються визнавати підписаний президентом України закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Луганської та Донецької областей». Про позицію «Донецької народної республіки» з даного питання розповів «прем’єр – міністр ДНР» Олександр Захарченко. Слова одного з лідерів терористичної організації передають російські ЗМІ.

«Україна може приймати які завгодно закони, вони нас не стосуються, ми самостійна держава, за незалежність якої проголосували громадяни. У Києва ще залишається ілюзія, що він управляє нами, на ділі ж це не так», – заявив Олександр Захарченко.

За словами «прем’єр – міністра ДНР», насправді немає ніяких «окремих районів на Донбасі». Олександр Захарченко вважає, що в даний момент можна говорити лише про «Донецьку народну республіку». Після цього терорист позначив плани «ДНР», сказавши, що самопроголошена республіка має намір повернути собі всю територію в межах Донецької області України.

Як відомо, 16 жовтня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Луганської та Донецької областей». Такий закон вводиться в Україні тимчасово, на три роки. Закон про особливий статус Донбасу був прийнятий українським парламентом 16 вересня.

Варто відзначити, що сьогодні президент України провів зустріч з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм. Під час зустрічі Петро Порошенко, Жозе Мануель Баррозу та Герман ван Ромпей висловили свою згоду з тим, що, якщо на Донбасі відбудуться нелегітимні вибори, організовані терористами, то це перекреслить мінські домовленості.

 

Читайте також: