fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У «ЛНР» і «ДНР» спостерігається нестача особового складу – Тимчук

 Представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомив про те, що в «ДНР» стало гостро питання про поповнення рядів терористичних груп живою силою, щоб замінити дезертирів і знищених бойовиків. У зв’язку з цим, серед місцевого населення зараз ведеться активна агітаційна робота з метою залучення добровольців.

 «Основна мотивація – надання регулярного харчування, проживання в казармах», – додав Дмитро Тимчук.

 Разом з тим командири терористичних груп при «ДНР» висловлюють претензії на адресу «ЛНР» щодо того, що вони прикривають «ЛНР» від українських військ із заходу, але при цьому левова частка вступників з Росії ресурсів йде в «ЛНР».

 Також повідомляється, що в «ДНР» в терористичні групи була введена посада представника «військової поліції». Відповідний крок зроблений у рамках боротьби зі зростаючим рівнем грабежів і мародерства серед бойовиків.

 «Проте ефективність даного нововведення не помітна, оскільки «поліцейські» призначаються з  тих же терористів», – зазначив Дмитро Тимчук.

 За його словами, в «ЛНР» також спостерігається нестача особового складу.

 «Введено систему разового залучення бажаючих з місцевого населення до участі в штурмах позицій українських військ. За участь у збройній акції обіцяна виплата по 200 грн. Найбільш популярні «посади» в мінометних розрахунках, найменша кількість бажаючих «підзаробити» в ролі гранатометників», – розповів він.

 Дмитро Тимчук звернув увагу на те, що в «ЛНР» бойовики оголосили полювання на велосипедистів. Бойовики вважають, що коректувальники української артилерії пересуваються на велосипедах і в зв’язку з цим затримують всіх громадян на велосипедах під приводом перевірки.

 

Читайте також: