fbpx
Політика

Тимошенко назвала мінські домовленості обманом

Як заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, через так звані мінські домовленості на Сході України фактично продовжується військова агресія Російської Федерації. За її словами, мінські протоколи не принесли мир в Україні. Більш того, вона звернула увагу на те, що з моменту їх підписання Російська Федерація захопила ще 38 населених пунктів.

 «Зараз в цю хвилину організується новий котел. Це котел під Бахмуткою в Луганській області. Там зараз 112 наших військових оточені. Є полонені, є вбиті, є поранені. Хіба це мир? Це означає, що мінські протоколи – це обман», – підкреслила політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Як вважає Юлія Тимошенко, Україні слід перейти на інший рівень дипломатичних переговорів. Зокрема, повернутися до женевського формату. Вона переконана, що в переговорах повинні брати участь США, ЄС та міжнародні організації.

 «Весь західний світ плюс Україна. А з іншого боку – один Кремль. Такі переговори ми зможемо зробити з позиції сили. Коли весь світ з одного боку, а він, диктатор, з іншого. Тоді можна диктувати умови миру», – констатувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: