fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи запустили рейдерську приватизацію і ввели побори, – РНБО

На територіях, тимчасово підконтрольних незаконним військовим формуванням, терористи придумують все нові способи грабунку бізнесу і населення. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За оперативними даними, лідери терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» мають намір провести до 1 листопада поточного року інвентаризацію всіх непрацюючих місцевих підприємств. Після цього терористи планують незаконно привласнити такі підприємства. Крім цього, бойовики вирішили ввести щомісячні побори з місцевого населення. Такими поборами терористи обклали багатьох людей, – тих, хто добуває вугілля, таксистів, а також працівників ринків. Злочинці від місцевих жителів вимагають «данину» готівкою.

В РНБО відзначили, що на тлі погіршення криміногенної ситуації на території Донбасу тривають збройні сутички між групуваннями терористів та російськими найманцями. Такі зіткнення відбуваються через перерозподіл сфер впливу. Зокрема, тривають сутички між терористами «ЛНР» і представниками «Всевеликого Війська Донського РФ» отамана Козіцина.

Раніше бойовики оголосили про створення «Козацької народної республіки».

Читайте також: