fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Нам необхідна ще одна хвиля мобілізації, – Дмитро Тимчук

Для повної комплектації військових підрозділів, які зможуть ефективно здійснювати наступальні дії в східних регіонах України, слід провести нову хвилю мобілізації. Як повідомляють українські ЗМІ, таку думку висловив в середу, 15 жовтня 2014 року, під час прес – конференції Дмитро Тимчук, координатор Військової ради «Народного Фронту».

«Для того, щоб в армії здійснювати активні дії, необхідно провести ще одну хвилю мобілізації», – заявив Дмитро Тимчук.

Згідно з його словами, нову хвилю мобілізації потрібно було почати ще у вересні цього року, щоб мати достатньо часу для підготовки військових. «Залежно від різних спеціальностей на підготовку фахівця потрібно від 1 до 6 місяців. Таким чином, до весни наступного року ми б якраз мали комплект військ, який можна було б використовувати для проведення наступальних операцій», – додав фахівець.

У той же час, як зауважив Дмитро Тимчук, паралельно з професійною підготовкою військовослужбовців потрібно зайнятися реформуванням української армії, істотно скоротити армійський управлінський апарат. «У нас структури управління в армії неймовірно роздуті. У нас величезна кількість структур забезпечення. Навіщо вони потрібні, коли воююча армія практично забезпечується волонтерами?» – підкреслив координатор Військової ради «Народного Фронту».

На його переконання, варто близько 6 місяців нарощувати сили, а потім рішучим чином провести наступ. «Нам необхідно протягом 4-5 місяців нарощувати сили, а потім вже проводити наступальні дії. Таким чином проблему на Донбасі можна закрити за 3-4 тижні», – впевнений Дмитро Тимчук.

Читайте також: