fbpx
Політика

МЗС України зажадав від РФ відкритого суду над льотчицею Надією Савченко

Міністерство закордонних справ України направило російським колегам ноту протесту в зв’язку з закритим режимом судового розгляду в справі української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомив в середу, 15 жовтня 2014 року, спікер українського зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс, передають українські ЗМІ.

«Посольство України в Російській Федерації направило ноту до Міністерства закордонних справ Росії з протестом проти таких дій російської влади. Особливо враховуючи той факт, що засідання у справі громадянки України проходило в закритому режимі, що порушує права Надії Савченко і позбавляє її можливості скористатися необхідною консульською правовою допомогою. Суд вирішив перенести розгляд справи на 11 листопада цього року. Фактично, це означає, що суд розглядатиме скаргу на необгрунтованість та незаконність напрямку Надії Савченко на стаціонарну психіатричну судову експертизу вже після її проведення», – заявив Євген Перебийніс.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він також додав, що українська влада продовжує вимагати від Російської Федерації повернення Надії Савченко на територію України і звільнення всіх викрадених політичних ув’язнених.

Читайте також: