fbpx
Політика

РФ не буде виконувати умови для зняття санкцій Євросоюзу, – МЗС

Російська Федерація не планує обговорювати і виконувати будь-які критерії для зняття санкцій, введених раніше Європейським союзом. Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров. Слова російського дипломата передає агентство «Европравда»

За його словами, офіційна Москва розглядає введені Європейським союзом обмеження як «неправомірні дії, які не сприяють ні захисту прав населення, ні деескалації конфлікту на сході України».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Само собою, ми не збираємося обговорювати будь-які критерії зняття санкцій. Хто ці санкції проти нас ввів, той їх і повинен скасовувати. Виконувати чиїсь вимоги ми не збираємося», – заявив глава російської дипломатії.

Як відомо, в останній раз питання санкцій проти Російської Федерації на рівні ЄС піднімалося в кінці вересня, – під час засідання послів країн – членів Європейського союзу. За підсумками засідання посли країн Європейського союзу ухвалили рішення залишити санкції проти Російської Федерації без змін.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Раніше Сергій Лавров запевняв, що санкції не вплинуть на позицію Російської Федерації щодо України.

 

Читайте також: