Польща змінила правила подачі документів на шенгенську візу українцям

З 15 жовтня 2014 року Польща вводить нові правила подачі документів на шенгенську візу для українців. Про це повідомляє офіційний сайт Генерального консульства Польщі у Львові. Для оформлення шенгенської візи в посольство потрібно буде надати ряд документів.

По-перше, довідку з роботи або інші документи, що підтверджують вид діяльності. Для найманих працівників – це довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію та контактні дані підприємства. Для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства. Особи, які не працюють повинні надати виписку з банківського рахунку про наявність фінансових засобів з переліком операцій за останні три місяці. Пенсіонери – документ, що підтверджує одержання пенсії. Для учнів і студентів потрібна довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.

Related Post

Також бажаючі отримати шенгенську візу повинні подати в посольство документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку); документи, що підтверджують проживання – гарантійний лист приймаючої сторони і бронювання готелю або інший документ.

Як повідомили в Генеральному консульстві Польщі у Львові, друга половина жовтня буде ще перехідним періодом, тому ті, хто подає документи в цьому місяці, можуть робити це за старими правилами.

Leave a Comment