fbpx
Міжнародна економіка

Угода про відкрите небо між Україною та ЄС заблокована, – Рада ЄС

Угода про відкрите небо між Україною і Європейським союзом на даний момент залишається заблокованою. Всьому провиною неврегульоване питання навколо Гібралтару. Про це повідомляє агентство «УНІАН» з посиланням на свої джерела в Раді Європейського союзу.

«Незважаючи на загальну підтримку авіаційної Угоди з Україною, досі не вирішені внутрішні труднощі щодо Гібралтару. Рада Європейського союзу і керівництво ЄС будуть просувати цей документ якомога швидше. Однак на даному етапі немає конкретних термінів, коли саме буде прийнято рішення про впровадження Угоди про відкрите небо», – заявили в Раді ЄС.

Очікувалося, що Угода про єдиний авіаційний простір між Україною та Європейським союзом повинна була бути підписана ще влітку. Проблеми виникли через невирішеність питання з терміном «територія» в контексті Гібралтару. З цієї причини документ і не був підписаний. Як відомо, Угода про єдиний авіаційний простір між Україною та Європейським союзом була парафована ще торік.

Варто відзначити, Угода про єдиний авіаційний простір гарантуватиме доступ на український ринок європейських «лоу-кост» компаній, а також визначить право європейських та українських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без спеціального міждержавного узгодження маршрутів.

Не секрет, що приєднання України до Єдиного авіаційного простору з Євросоюзом є важливим кроком для розвитку авіаційної галузі країни. Лібералізація повітряного простору дозволить не тільки залучити в Україну нові авіакомпанії, але й істотно посилити конкуренцію на ринку. Передбачається, що підписання Угоди з ЄС зробить авіаційні перевезення в Україну значно доступнішими.

Читайте також: