fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи контролюють лише третину Луганської області, – Москаль

На сьогоднішній день під контролем бойовиків з терористичної організації «Луганська народна республіка» знаходиться менше третини Луганської області. Таку інформацію оприлюднив Геннадій Москаль, голова Луганської обласної державної адміністрації. Слова Геннадія Москаля передає прес – служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Станом на сьогоднішній день загальна площа території Луганської області, яка знаходиться під контролем українських сил, становить 20 тисяч 532 квадратних кілометрів», – сказав Геннадій Москаль.

За його словами, так звана «Луганська народна республіка» контролює в області менше третини території, – 6152 квадратних кілометри. Тим не менш, на сьогоднішній день більшість міст обласного значення Луганщини перебувають у підпорядкуванні терористів. Йдеться про Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянку, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ та Стаханов.

Як зазначає Геннадій Москаль, в даний момент Україна контролює тільки три великих обласних міста – Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. За словами губернатора, під керуванням українського уряду перебувають 12 з 18 районів Луганської області. Решта 6 районів в південній промисловій частині області – під контролем терористів.

Раніше Геннадій Москаль заявляв, що станом на 25 вересня поточного року під контролем так званої «Луганської народної республіки» знаходиться близько 64,4 % всього населення Луганської області.

Крім того, голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про те, що бойовики з так званої «Луганської народної республіки» мають намір провести «референдум про створення окремої республіки».

Читайте також: