fbpx
Право

Судове засідання у справі Надії Савченко перенесене на листопад

 Засідання суду в Москві у справі української льотчиці Надії Савченко відкладено на 11 листопада. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила прес – секретар Басманного суду Москви Анна Фадєєва.

"Дане судове засідання відкладено на 11 листопада на 14:30 в зв’язку з не доставкою обвинуваченої Савченко, яка зараз знаходиться на експертизі", – сказала Фадєєва. Як повідомляв УНІАН, Басманний суд Москви сьогодні мав розглянути скаргу Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи.

У той же час сьогодні, 13 жовтня, Савченко була доставлена ​​в Москві в Інститут імені Сербського для проходження стаціонарної психолого – психіатричної експертизи, незважаючи на скаргу захисту.

Адвокат Савченко Микола Полозов вважає, що його підзахисну перевели з СІЗО в стаціонар саме сьогодні, в день суду, навмисно, і цей виверт спрямований на утруднення доступу до правосуддя.

Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім її переправили до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом. З середини липня вона перебувала під арештом в воронезькому СІЗО. Потім Савченко перевели з Воронежа до Москви.

Джерело: УНІАН

Читайте також: