fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«План взяття Іловайська розробив Корбан», – комбат «Шахтарська»

Командир батальйону «Шахтарськ» Андрій Філоненко запевняє, що плануванням операції з узяття міста Іловайська займався заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан. Про це Андрій Філоненко заявив під час засідання ТСК з розслідування загибелі українських військовослужбовців під Іловайськом, передає агентство «Українські новини».

Комбат сказав, що 5 серпня Геннадій Корбан проводив нараду, на якій також був присутній комбат «Донбасу» Семен Семенченко, командувач сектору «Б» генерал Руслан Хомчак і командир батальйону «Азов» Андрій Білецький.

«Ця нарада була присвячена плануванню операції щодо зачистки і взяття міста Іловайська. На ній всі завдання ставив Корбан. Командував всім не Хомчак, на мою думку, командував там всім Корбан», – заявив комбат.

Також комбат «Шахтарська» сказав, що 7 серпня він отримав агентурні дані про значне збільшення кількості терористів в місті Іловайську. За словами Філоненка, цю інформацію Корбан і комбати батальйонів проігнорували, наполягаючи на малій кількості противника.

Раніше глава ТСК Андрій Сенченко сказав, що після події в Іловайську вже екс-міністр оборони Валерій Гелетей був зобов’язаний написати заяву про відставку.

Читайте також: