fbpx
Новини світу

Влада Гонконгу готова застосувати силу проти демонстрантів

Глава адміністрації Гонконгу Лян Чженьін сказав, що влада продовжить налагодження діалогу з демонстрантами. Тим не менше, влада Гонконгу не виключаэє застосування сили для того, щоб розігнати рух, «що вийшов з – під контролю». Про проблемну ситуацію лідер Гонконгу розповів в інтерв’ю місцевому телеканалу TVB.

Як відомо, раніше Лян Чженьін відмовився йти у відставку і сказав мітингувальникам студентам, що «продемократичний рух в Гонконзі вийшов з-під контролю». Глава адміністрації попередив, що блокування центральної частини Гонконгу не може тривати нескінченно. Також Лян Чженьін запевняє, що його уряд не залишить спроб налагодити діалог із студентськими лідерами.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«Останні кілька тижнів довели, що масовий рух дуже легко почати, але важко зупинити. Зараз немає жодних шансів, що китайська влада змінить серпневе рішення про обмеження демократії в Гонконзі», – додав Лян Чженьін.

Як відомо, раніше офіційний Пекін звинуватив спецслужби США в спробах застосувати в Гонконзі технології «кольорових революцій».

Читайте також: