fbpx
Політика

Необхідно усунути монополію поставок газу з Росії – Турчинов

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов переконаний в тому, що Україні і Європейському союзу слід продемонструвати консолідовану позицію в газових переговорах з Російською Федерацією. За його словами, якщо цього не зробити, що Російська Федерація буде пробувати через диференціацію цін і обсяги поставок розколоти європейські позиції і реалізувати свою енергетичну антиєвропейську позицію і політику за допомогою свого лобі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Олександр Турчинов підкреслив, що необхідно усунути монополію поставок газу з Росії, і в цьому контексті не можна допустити зупинки реверсу газу з Європи в Україну.

 Як зазначив політик, енергетична війна Росії – це продовження військової окупації.

 «Сьогодні відбувається спроба енергетичної блокади нашої держави. Безумовно, це є спроба Росії таким чином чинити тиск не тільки на Україну, а й на європейські країни. Це здійснюється за допомогою енергетичного тиску», – підкреслив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: