fbpx
Політика

«Путін перетворив російських бізнесменів на кріпаків», – екс-олігарх

Колишній «банкір Кремля» Сергій Пугачов запевняє, що тепер в Росії немає приватної власності, а всім розпоряджається Володимир Путін. За словами Пугачова, російські олігархи насправді є лише «феодалами». Таку думку в інтерв’ю агентству Financial Times розповів колишній російський олігарх Сергій Пугачов, який був наближений до екс-президента РФ Бориса Єльцина.

Деякий час Сергія Пугачова називали «таємним банкіром Кремля». Втім, після приходу до влади Володимира Путіна в олігарха відібрали весь статок на користь держави.

Сергій Пугачов запевняє, що сьогодні в Російській Федерації немає «недоторканих» мільярдерів. У свою чергу, російська економіка перетворилася на «феодальну систему».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Зараз в Росії є Володимир Путін і його комісари, які виконують накази президента. Всі гроші стоять на балансі у Володимира Путіна. Країна перебуває в стані війни. Саме тому великий бізнес не може жити, як раніше. Тепер в Росії панують військові правила», – заявив Сергій Пугачов.

Свої коментарі щодо ситуації в Росії колишній олігарх зробив на тлі кримінальної справи, яка була порушена проти олігарха Володимира Євтушенкова. Багато фахівців пов’язують кримінальне переслідування з небажанням Володимира Євтушенкова продавати свою компанію «Башнефть» державному концерну «Роснефть». За деякими даними, Володимир Путін посадив олігарха для того, щоб уберегтися від перевороту в Російській Федерації.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше колишній віце – прем’єр – міністр РФ сказав, що режим Путіна призведе до розпаду держави.

«Нафта падає. Бюджет їде до чортів собачих. Ніякого промислового зростання в країні немає. Платіжний баланс країни погіршується з кожним днем ​», – написав у соцмережах колишній російський чиновник Альфред Кох.

Читайте також: