fbpx
Новини світу

США скасує частину санкцій проти Росії тільки після повного виконання мінських угод, – Вікторія Нуланд

Сполучені Штати Америки попередили Російську Федерацію, що готові зняти частину санкцій з Кремля в разі повного виконання мінського меморандуму. В іншому випадку Вашингтон введе нові обмеження. Як повідомляють українські ЗМІ, про це заявила Вікторія Нуланд, помічник державного секретаря США, яка перебуває з візитом в Україні, під час зустрічі зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка під вівторок, 7 жовтня 2014 року.

«Ми дали Росії зрозуміти, що в разі виконання мінських домовленостей ми приберемо частину санкцій, і це дуже хороший стимул для Кремля… Наш сигнал дуже чіткий – санкції будуть зменшені тільки в разі повного виконання мінського меморандуму. Повинні бути виконані всі 12 пунктів, усі без винятку», – сказала представник Державного департаменту США.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Відповідно до заяв Вікторії Нуланд, тривале збереження нинішнього рівня санкцій не представляється можливим – вони або будуть збільшені, або зменшені. «Ми чітко заявили, що в разі невиконання домовленостей ціна для Російської Федерації зросте», – підкреслила помічник держсекретаря.

Нуланд також додала, що Сполучені Штати не тішить те, що доводиться впроваджувати санкції щодо Росії. «Іноді санкції стають необхідною частиною зовнішньої політики. Хоча і шкода, що доводиться їх застосовувати», – заявила вона.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Представник Госдпепу також зазначила фінансову допомогу, яку Вашингтон надає Україні. «Ви маєте підтримку всього світу, Європи, підтримку моєї країни. Україна в нинішньому році отримала 290 мільйонів доларів плюс гарантії на 1 мільярд доларів кредиту», – заявила Вікторія Нуланд.

Читайте також: